سوالف بنات
اللى حران يدخل 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا اللى حران يدخل 829894
ادارة المنتدي اللى حران يدخل 103798
سوالف بنات
اللى حران يدخل 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا اللى حران يدخل 829894
ادارة المنتدي اللى حران يدخل 103798
سوالف بنات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.




 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخولتسجيل دخول الاعضاء

 

 اللى حران يدخل

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
dody
صاحبة المنتدي
صاحبة المنتدي
avatar


انثى
عدد المساهمات : 1883
العمر : 29
العمل/الترفيه : طالبه
المزاج : النت والقراءه
تاريخ التسجيل : 09/08/2008

اللى حران يدخل Empty
مُساهمةموضوع: اللى حران يدخل   اللى حران يدخل Emptyالسبت يوليو 25, 2009 4:28 am

الطريقة سهلة جدااااا:




لو عندنا بواقي كيك او تورتة او جاتو


نحط البواقي ديه في التلاجة علشان تنشف


و كده يسهل اننا نفتفتهم علشان يكونوا قاعدة لتورتة الايس كريم
و نخلط بالفتافيت ديه المكسرات المجروشة

(ممكن مانحطش مكسرات طبعا ده حسب الرغبة)
(بس بتدي رونق للحاجة و بترفع من قيمتها)







نجيب الصينية اللي هنشتغل فيها


و نفرد عليها ورق نايلون بحيث يكون مغطي جميع جوانبها

(بيتباع في السوبر ماركت لفة شبة لفة الفويل)


بحيث يكون ده شكل الصينية
اللى حران يدخل Line-the-pan
و بعدين نفرد الكيكة اللي فتفتناها و خلطناها بالمكسرات
و نضغط عليها جامد علشان تنضغط


و كده نكون عملنا قاعدة للأيس كريم






طبعا احنا كنا سايبين الايس كريم في درجة حرارة الغرفة علشان ينفع افرشه بسهولة

ممكن نحط معاه شوية مكسرات مجروشة و نقلب كويس علشان المكسرات تتوزع كويس
(بس لو هنحط في القاعدة مكسرات يبقي بلاش نحط في الايس كريم)

(علشان الحاجة تطلع شكلها شيك)



و ننزل الايس كريم في الصينية علي قاعدة الكيك اللي عملناها

ممكن طبعا نعمل نوعين ايس كريم

(طبقتين)

اللى حران يدخل 9
بس الله يكرمكم الطبقتين يكونوا لايقين علي بعض

ممكن نحط الطبقتين علي بعض و خلاص

و ممكن نحط بين الطبقتين قاعدة تانية من الكيك المفتفت و فوقيها الطبقة التانية من الايس كريم
بس كده هنستني لما الطبقة الاولي تجمد شوي و بعدين تطلعها و نحط طبقة الكيك و فوقها الطبقة التانية للايس كريم



و نحطها في الفريزر لحين وقت التقديم
و تقدم من الفريزر مباشرة





و لما نقدمها طبعا سهل اننا نطلعها من الصينية بسهولة علشان النايلون اللي فرشناه في الصينية الاول

ممكن وقت التقديم نكون محضرين أي صوص

(اللي بنحبه و طبعا يكون لايق علي الأيس كريم اللي محطوط)
اللى حران يدخل Untitled1111122

ممكن صوص شوكولاته


صوص كراميل بالمكسرات

لو الايس كريم شوكولاته ممكن الصوص يكون فانيليا


اهم حاجةاننا نراعي ان الحاجة اللي احنا حاطينها تناسب بعضها

(لايقة علي بعض يعني)

ممكن مانحطش صوص خالص و هتكون جميلة برضه


او ممكن نرش علي وش التورتة مكسرات
اللى حران يدخل Cappuccinocake

و ياريت طبعا لو هنعمل الايس كريم شيكولاته مثلا


ياريت الكيكة اللي هنسنخدمها قاعدة تكون كيكة شوكولاته

في ناس هتقوللي احنا ليه محطناش الكيكة او شريحة منها تحت الايس كريم عادي كده من غير ما نفتفتها
هقول ان الايس كريم لما بيسيح علي الكيكة بشكلها العادي بيخليها عاملة زي العيش المبلول


انما الفتافيت المضغوطة ديه هتقاوم شوي

طبعا انت ممكن تحطيها كده من غير ما تفتفيها لو متأكده انك اول ما تحطيها لضيوفك مش هيسيبوها تسيح


و هتتاكل فورا

و بالهنا و الشفا

يارب تعجبكم

وفى طريقة تانى وهى دى

اللى حران يدخل Bavarian%20cake%20lg

المقادير :
1- كيكه اسفنجيه بارده تماما.
2- كوب ونصف ايس كريم الفانيليا.
3- كوب ونصف ايس كريم فاكهه او شيكولاته حسب الرغبه.
4- 2 كوب كريم شانتيه للتجميل .
5-فاكهه الموسم .
6-مكسرات مفرومه.


الطريقه :

1- تقطع الكيكه 3 دوائر بالرض بسكين حاد . ثم يبطن قاع الصنيه بورق المونيوم على ان يغطي الورق حواف الصنيه ليسهل قلبها .
ثم توضع دوار من الكيك ه الاسفنجيه و تغطى بالايس كريم .
ثم تغطى بدائره ثانيه من الكيك وتوضع بعد ذلك في الفريزر الثلاجه


2- تغطى الدائره الثانيه بالصنف الاخر من الايس كريم وتغطى بالدائره الثالثه وتعاد الى الفريزر مره اخرى حتى تتجمد تماما .

ثم تقلب التورته على طبق التقديم وينزع ورق الالمونيوم عنها ويجمل الوجه والحواف بوردات من الكريم شانتيه .
ثم عند التقديم ترش بالمكسرات وتجمل بالفواكه المشكله ( حسب الرغبه)

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه :
المقادير :
1- 8 بيضات .
2- كوب ونصف سكر بودره .
3- 2 كوب دقيق وفانيليا .
4- ملعقه صغيره بكنج بودر .

الطريقه:
1- نشغل الفرن قبل بدء العمل .
2- يضرب البيض مع السكر مده لاتقل عن ربع ساعه بالمضرب الكهربائي او مضرب العجن حتى يصبح كالقشده ثم يضاف قليل من الفانيليا .
3- يضاف البنكنج بودر الى الدقيق وينخل.
4- ويضاف الدقيق النخول الي خليط البيض قليلا قليلا ويحرك اثنا الصب بملعقه حشب الي ان ينتهي المقدار.
5-يصب الخليط الي الصنيه المدهونه بالزبده واامبطنه بالدقيق .
6- توضع الصنيه في الفرن لمده 40 دقيقه .
7-تقلب على منخل سلك وتترك حتى تبرد بعيدا عن تيار الهواء يفضل استخدامها في اليوم التالي

يا رب تعجبكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://monn.ahlamontada.com
ياسمين الحبوبة
بتشوف المنتدي كله
بتشوف المنتدي كله
ياسمين الحبوبة


انثى
عدد المساهمات : 2032
العمر : 27
العمل/الترفيه : طالبه
المزاج : النت
تاريخ التسجيل : 10/08/2008

اللى حران يدخل Empty
مُساهمةموضوع: رد: اللى حران يدخل   اللى حران يدخل Emptyالسبت يوليو 25, 2009 5:31 am

حلوين جدا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اللى حران يدخل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
سوالف بنات :: اقسام الطبخ :: الحلويات-
انتقل الى: